Kanslia: (02) 5727 9404
Opettajainhuone: (02) 5727 9409

Matematiikka MA

Yleistä

Matematiikan opetuksen tavoitteena on antaa kaikille oppilaille perustaidot jatko-opinnoista ja arkielämän matemaattisia taitoja vaativista tilanteista selviytymiseen. Oppilasta harjaannutetaan johdonmukaiseen ja täsmälliseen ajatteluun sekä asioiden selkeään esittämiseen. Opiskelussa painotetaan oppilaan roolia aktiivisena tiedonhankkijana ja -käsittelijänä.

Matematiikka käsittelee asioita laajoina opintokokonaisuuksina, jolloin voidaan paremmin luoda yhteys käsiteltävän aiheen ja arkielämän välille. Asiakokonaisuuksissa huomioidaan myös yhteydet muihin oppiaineisiin. Pelkän ratkaisun löytämisen sijasta kiinnitetään huomioita ajatteluun ja työskentelyyn ja oppilasta ohjataan arvioimaan omaa työskentelyään ja ratkaisujensa oikeellisuutta.

Matematiikan oppiaines vuosiluokittain

• 7. lk

Lukualueet ja laskutoimitukset

- Luonnolliset luvut, kokonaisluvut, rationaaliluvut ja reaaliluvut lukusuoralla