Oppilaanohjaus OPO

Opinto-ohjaajalla on varattuna henkilökohtaista ohjausta varten aikaa viikoittaiseen työjärjestykseen. Aikaisempaan opetussuunnitelmaan verrattuna valinnaisuuden lisääntyminen tuo yhä enemmän tarvetta henkilökohtaiseen ohjaukseen. Myöskin toisen asteen oppilaitokset (lukiot, ammatilliset oppilaitokset ja kansanopistot) ovat entistä omaleimaisempia ja opetusohjelmiltaan erilaisia.

Huoltajat ovat tervetulleita keskustelemaan huollettaviensa valinnoista ja jatko-opintosuunnitelmista.
7-8 luokkalaisten opinto-ohjaaja on Heidi Hietanen ja 9. luokkalaisten Seppo Kivistö.  Heidän kanssaan voi etukäteen sopia ajan tapaamiselle.
7.. LUOKALLA VALITAAN KOLME 2 TUNNIN MITTAISTA VALINNAISAINETTA JA 8. LUOKALLA 1 VALINNAISAINE.

TYÖELÄMÄÄNTUTUSTUTTAMISJAKSO toteutetaan 9.luokkalaistenosalta syksyllä viikon mittaisena jaksona.
Viikko 42   18.10.- 22.10.2010

Vastaava 8. luokkalaisten TET toteutetaan keväällä  vko 20 16.-20.5 .

Yhdeksäsluokkalaiset tutustuvat  ennen yhteishakua kuntayhtymän ammatillisiin oppilaitoksiin (ammattioppilaitos ja kauppaoppilaitos) sekä pariin lukioon .

Ammatillisissa oppilaitoksissa pidetään eri aikoina ”Avointen ovien päivää”. Useimmiten tammi-helmikuussa monet oppilaitokset esittelevät tilojaan. Näistä on lehti-ilmoituksia ja myös koulun ilmoitustaululla em. ajankohdista tiedotteita. Useimpiin oppilaitoksiin voi kyllä tutustua, kun sopii niihin oman ajan soittamalla suoraan kouluihin. Hakuoppaasta näkee osoitteet ja puhelinnumerot. Oppilaitoksilla on myös omat kotisivunsa internetissä ja ne löytää ainakin kotikunnan sivun kautta.

Yhdeksäsluokkalaisten jatkokoulutusta koskeva vanhempainilta pidetään helmikuussa 2011 josta kutsu lähetetään myöhemmin.

Oppilaat hakevat toisiin oppilaitoksiin 28.2.-18.3.2011 nettihaulla koulussa osoitteessa: haenyt.fi.
Mikäli ensimmäinen haku ei tuota tulosta, voi hakea vapaisiin paikkoihin vielä heinäkuun loppupuolella 8.-15.7.2011 samassa osoitteessa.
Oppilaspaikka on varmistettava 30.6.2011 mennessä.
Koulutusoppaasta löytyvät jatkokoulutuspaikat ja ne  jaetaan ennen joulua yhdeksäsluokkalaisille. Samat asiat löytyvät  koulutusnetti.fi

Yleisempiä oppilaitoksia mihin karvialaiset hakeutuvat:
Ammatilliset oppilaitokset
Sataedu Kankaanpää