Linkkejä


Yhteystiedot

 
Karvian yläkoulu
Haapasenkatu 3
39930 KARVIA

Puhelinnumerot:

rehtori: 040 143 5151
kanslia: 040 120 3913
opettajainhuone: 040 120 3927

Oppilaskunta

Oppilaskunnan toiminta on tärkeä osa lasten ja nuorten demokraattista toimintakulttuuria. Oppilaskunta on elin, joka käyttää oppilaiden puhevaltaa. Oppilaskunnan jäseniä ovat kaikki koulun oppilaat. Oppilaskuntaa johtaa hallitus, joka valitaan keväisin järjestettävillä vaaleilla seuraavan lukuvuoden ajaksi. Hallitus pitää säännöllisesti kokouksia ja toimeenpanee kokouksissa päätettäviä asioita. Oppilaskunta on olemassa vaikuttaakseen ja kehittääkseen koulun asioita. Oppilaskunnan kautta on mahdollisuus tehdä ehdotuksia myös opettajille ja kunnalle. 

Toimintaa:

Oppilaskuntamme pitää yllä kioskia, jossa on myynnissä monenlaista herkkua. Kioski on auki maanantaisin, keskiviikkoisin ja  perjantaisin klo. 13.00 välitunnilla. Kioskin tuotolla  järjestetään keväällä koko koulun yhteinen retki huvipuistoon. Oppilaskunta suunnittelee ja toteuttaa vuoden varrella koulutyötä piristävää toimintaa ja esittää parannusehdotuksia koulun viihtyisyyteen.

Oppilaskunnan vastuulla on syksyisin koulukuvauksen ja taksvärkkipäivän järjestäminen. Talvella on ollut tapana lähteä koko koulun kanssa yhdessä viettämään urheilullista päivää joko laksettelun tai uinnin merkeissä.

Oppilaskunnalla on aika-ajoin oma aamunavaus,  jossa he saavat puhua itse valitsemastaan ajankohtaisesta aiheesta.

Tänä vuonna oppilaskuntamme on etuoikeutettu osallistumaan Mannerheimin Lastensuojeluliiiton järjestämään Vaikuttava Nuori -hankkeeseen. Hankkeen tavoitteena on edistää satakuntalaisten lasten ja nuorten osallisuutta ja kuulemista sekä kannustaa heitä toimimaan ja vaikuttamaan aktiivisesti. MLL järjestää oppilaskunnan hallitukselle koulutusta ja mahdollistaa yhteyksiä myös muiden hankkeessa olevien satakuntalaisten koulujen kanssa.


Oppilaskunnan hallituksen jäsenet 2011-2012

Puheenjohtaja: Väinö Hautaluoma
Varapuheenjohtaja: Samu Välimäki
Sihteeri: Inkeri Lammitausta
Myymälä vastaavat: Inkeri Lammintausta ja Sonja Mustakoski
Kirjanpitäjä ja rahastonhoitaja: Niko Jaskari
Tilintarkastaja: Kalle Mastomäki
Ohjaava opettaja: Seija Sairanen


Linkit:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Oppilaskunta

http://www.valtikka.fi/Toimintaa/oppilaskunta/opphallitus

http://www.nuortenakatemia.fi/Opettajalle/Hyvinvointia_kouluun/Oppilaskunta

http://www.oppilaskunta.com/

http://www.peda.net/veraja/jkllukiokoulutus/aikuislukio/oppilaskunta