Oppilaanohjaus OPO

Opo_1Opo_2

Oppilaanohjaus

Opinto-ohjaajalla on varattuna henkilökohtaista ohjausta varten aikaa viikoittaiseen työjärjestykseen. Henkilökohtaisen ohjauksen tarvetta lisää myös viimeaikaiset yhteishakujärjestelmän muutokset. Myös toisen asteen oppilaitokset (lukiot, ammatilliset oppilaitokset ja kansanopistot) ovat entistä omaleimaisempia ja opetusohjelmistaan erilaisia.

Vanhemmat ovat tervetulleita keskustelemaan huollettaviensa valinnoista ja jatko-opintosuunnitelmista. Opinto-ohjaajan kanssa voi etukäteen puhelimitse sopia tapaamisen.

TYÖELÄMÄÄNTUTUSTUTTAMISJAKSO

toteutetaan 9.luokkalaisten osalta syksyllä viikon mittaisena jaksona.

Viikko 42 (17.10. – 21.10.2016)

Vastaava 8. luokkalaisten TET toteutetaan keväällä viikon mittaisena toukokuussa.

Viikko 19 (08.05. – 12.05.2017)

Yhdeksäsluokkalaiset tutustuvat myös kuntayhtymän ammatillisiin oppilaitoksiin sekä ainakin yhteen lukioon syyslukukauden aikana.

Ammatillisissa oppilaitoksissa pidetään eri aikoina ”avointen ovien päivää”. Useimmiten tammi-helmikuussa monet oppilaitokset esittelevät tilojaan. Näistä on lehti-ilmoituksia ja lisätietoa saa opolta. Useimpiin oppilaitoksiin voi kyllä tutustua, kun sopii niihin oman ajan soittamalla suoraan kouluihin. Opolta saa myös apua ajanvarauksessa. Nettiosoitteestaopintopolku.fi löytyy osoitteet ja puhelinnumerot. Oppilaitoksilla on myös omat kotisivunsa.

Yhdeksäsluokkalaisten jatkokoulutusta koskeva vanhempainilta pidetään:

tiistaina 31.1.2017

Oppilaat hakevat toisen asteen pilaitoksiin maaliskuussa nettiosoitteessa www.opintopolku.fi

Vapaisiin paikkoihin voi tiedustella mahdollisuutta päästä kesän aikana.

Ensisijaisen tärkeää on hakeutua kevään aikana jatko-opintoihin uuden hakujärjestelmän vuoksi. Välivuosi ei ole suotavaa.

Juha Kinnunen

Opinto-ohjaaja