Linkkejä


Yhteystiedot

 
Karvian yläkoulu
Haapasenkatu 3
39930 KARVIA

Puhelinnumerot:

rehtori: 040 143 5151
kanslia: 040 120 3913
opettajainhuone: 040 120 3927

Tukioppilastoiminta - ajankohtaistaHUHTIKUU 2017

Tukioppilaat järjestivät "Pääsiäisbileet" kiirastorstaina klo 13-15.
Yläkoulussa oli viisi toimintaryhmää:  Liikuntaryhmässä pelattiin pingistä Karviatalon ulkokatoksessa. Ala-aulassa lyötiin biljardipalloja pussiin ja liikuntasalissa pelattiin koripalloa ja salibandyssä tarkkuusammuntaa maaliin.

H3 -luokassa pidettiin tietovisaa luokille ja H4 -tilassa oli pääsiäiskortin värittämistä.

Alakerran harrastetiloissa pelattiin lautapelejä ja askarreltiin pajujen ja pahviarkkien kanssa esim. linnunpesiä pääsiäismunille.


HELMIKUU 2017

7-Luokalta valittiin uudet tukioppilaat. Uusina tukareina aloittavat:
     - Aatu Alkkiomäki
     - Iiris Lepistö
     - Miska Mustajärvi
     - Olivia Mustakoski

JOULUKUU 2016


Perjantaina 16.12. Yläkoulun oppilaskunta ja tukioppilaat järjestivät pienimuotoisen Pikkujoulun Karviatalon aulassa ja palloilusalissa. Tukarit värkkäsivät joulukortit niin oppilaille, opettajille kuin muullekin henkilökunnalle. Aulassa oli glögitarjoilu piparien kera. Kiitos Elina Latvalalle ja oppariporukalle !

Palloilusalissa kuunneltiin oppilaiden tervehdyksiä ja kuunneltiin toivemusaa.


Joulukuussa 1.12. järjestettiin Honkajoella valikoiduille tukareille koulutus "Myönteisen nettikulttuurin edistäminen koulussa".  Mukana olivat Siikaisten, Honkajoen ja Karvian tukioppilaat. Karviasta mukana oli neljä tukaria.

Kouluttajana toimi tuttu tyyppi - Timo Metsäjoki. Koulutuspäivän idea oli kertoa tukioppilaille nettikulttuurin hyvistä ja huonoista puolista. Saadun tiedon pohjalta koulujen tukarit pitävät "valistustunnin" nettikulttuurista oman kuntansa koululaisille, esim. 5-6 -luokkalaislle tai 3-4 -luokkalaisille.

Tukarit_Siikaisissa

MARRASKUU 2016

Marraskuun kohokohta oli tietenkin Kullaan Silokalliolla pidetty MLL:n Tukarileiri  3. - 4.11. Porukkaa oli kuin pipoa eri puolilta Satakuntaa: Eurasta, Kokemäeltä, Ulvilasta, Honkajoelta, Siikaisista, Luvialta, PSYL:stä Porista, Eurajoelta sekä tietenkin Karviasta

Leirin teemana oli "Erilaisuus". Aluksi oli haastava koulujen esittäytymistilaisuus, jossa kukin Tukariporukka / koulu esittäytyi tavalla, joka oli jotenkin "erilainen" tai erityinen juuri kyseiselle ryhmälle.

Sitten alkoivat toimintapisteet, joissa eri koulujen tukarit sekoitettiin keskenään. MLL:n ryhmyrit ohjasivat kutakin toimintaryhmää Timo Metsäjoen toimiessa leirin johtajana. Koulujen tukariohjaajille oli omaa ohjelmaa ja illan draamanäytelmässä ohjaajilla oli oma "ikimuistoinen" ohjelmanumero !

           Muutama kuvamuisto leirin tunnelmista:

Silokallio_1Silokallio_2Silokallio_3Silokallio_4
Silokallio_5Silokallio_5Silokallio_6Silokallio_8
ELOKUU 2016

Tukarit syksylla 2016

Tukarit  syksyllä 2016 Karviatalon edustallaSyksy alkaa perinteisellä Koulurauhan julistuksella. Tänä vuonna valatakunnallinen koulurauha julistettiin Seinäjoella tiistaina 23.8.2016. Tapahtumaa oli seuraamassa 5500 koululaista. Mukana olivat mm. Benjamin ja Duudsonit.  Muistatte varmaan Duudsonien vierailun Karviassa muutaman vuoden takaa.

Karvian Tukarit kopioivat Koulurauhan julistustekstin eri luokkien seinille ja Karviatalon ala-aulaan. Koulurauha-vuoden teemana on "Jokainen on arvokas".

        Katso upea Youtube video Seinäjoki Areenalta tästä -->

Koulurauhan julistusteksti 2016

Onko joku parempi kuin muut, jos hänellä on kalliimmat vaatteet? Onko joku parempi jos hän on suosittu tai jos hän saa koulussa parempia arvosanoja? Onko kukaan edes täydellinen? 
Ei, sillä jokainen on yhtä arvokas.

Tämän vuoden Koulurauha-teema on "Jokainen on arvokas". Se tarkoittaa sitä, että kunnioitetaan erilaisuutta eikä ketään saa syrjiä koulussa minkään syyn takia. Käytännössä tämä tarkoittaa, että tämä lukuvuoden aikana kouluissa tullaan toteuttamaan teemapäiviä ja tapahtumia, jotka parantavat yhteishenkeä.
Jos jokainen oppilas pyrkisi olemaan rehellinen, auttavainen, reilu, kuunteleva, rakastava, mukava ja luotettava, kouluista tulisi parempia paikkoja ja jokainen saisi tuntea olevansa arvokas.

Jos jokainen pitää huolta siitä, ettei itse kiusaa muita niin kiusaamista ei olisi.
Kaikkia pitäisi kohdella samalla tavalla äidinkielestä tai ihonväristä riippumatta. Ketään ei saisi syrjiä erilaisuudesta. Eli siis ottakaa kaikki mukaan leikkiin.

Muistakaa puuttua asiaan, jos kaveria kiusataan!

Jokainen on arvokas!

TOUKOKUU 2016

Tukioppilaat valmistautuvat 6-luokkalaisten vierailuun Yläkoululla ti.10.5. Suunnittelukokouksessa oli väkeä kuin pipoa:  16 henkeä paikalla, mukana uudet 7-luokkalaiset kuusi uunituoretta tukioppilasta.

Uudet 7-luokan tukarit lähtevät keskiviikkona 4.5. Siikaisiin peruskoulutusleirille. Mukaan kaappaamme Honkajoelta paikalliset tukarit ja ohjaaja Tiinan.


Tukaripotretti_1Tukaripotretti_2
                                                          Tukarit potretissa 3.5.2016

MARRASKUU 2015


Syksyn kohokohta oli 5.-6.11.2015 järjestetty Tukarileiri Kullaan Silokalliolla. Mukana oli kouluja ympäri Satakuntaa. Leirille osallistui 116 henkeä Eurasta, Honkajoelta, Siikaisista, Porista, Ulvilasta ja tietenkin Karviasta. Ohessa muutama valokuvamuisto reissusta.Kuva 1Kuva 2Kuva 3Kuva 4
Kuva 5Kuva 6Kuva 7Kuva 8
Kuva 9Kuva 10Kuva 11Kuva 12
Kuva 13Kuva 14Kuva 15Kuva 16
Kuva 17Kuva 18Kuva 19Kuva 20
Kuva 21Kuva 22Kuva 23Kuva 24


HUHTIKUU 2015

Tukioppilaiden koulutusleiri Karviassa 13.4.2015. Karvialaisten vieraiksi olivat saapuneet Honkajoen ja Siikaisten tukioppilaat. Pääosa tukareista oli koulujen uusi 7-luokan tukioppilaita, mutta oli mukana "vanhaa" kaartiakin. Kouluttajana toimi tuttuun tapaan Kati Hietikko.

Tukari_1Tukari_2Tukari_3Tukari_4
Tukari_5Tukari_6Tukari_7tukari_8
Tukari_9Tukari_10Tukari_11Tukari_12
Tukari_13Tukari_14Tukari_15Tukari_16
TAMMIKUU  2015

Kohtapuoliin valitsemme 7-luokkalaisista uudet tukioppilaat.
Nyt seiskaluokkalaiset miettimään, haluatko lähteä mukaan tärkeään tukaritoimintaan !


JOULUKUU 2014

Joulukuussa tukarit  kirjoittivat joulukortit kaikille Yläkoulun oppilaille, opettajille ja henkilökunnalle.

Joulukortti_2014

Tukarit  Toivottavat  Hyvää  Joulua
Ja  Valoisaa  Uutta  Vuotta !MARRASKUU  2014


Marraskuun 18. päivänä Karvian ja Honkajoen tukarit matkustivat yhteisbussilla Siikaisten tukioppilaiden vieraaksi. Ohjaaja Sari Anttonen toivotti porukat tervetulleeksi ja MLL:n kouluttajan Satu Katilan johdolla käsiteltiin erilaisuuden hyväksymistä ja kiusaamista. Alla pieni kuvapotretti monipuolisesta koulutuspäivästä.

Runsaat kiitokset Sarille ja Katille onnistuneesta tukarikoulutuspäivästä!


Tukarit_1Tukarit_2Tukarit_3Tukarit_4
Tukarit_5Tukarit_6Tukarit_7Tukarit_8
Tukarit_9Tukarit_10Tukarit_11Tukarit_12
Tukarit_13Tukarit_14Tukarit_15Tukarit_16
Marraskuun 6.-7. päivänä Karvian tukarit olivat Kullaan Silokalliolla Tukioopilaiden suurleirillä. Mukana oli kymmenen koulua eri puolilta Satakuntaa. Leirin teema oli tällä kertaa LEIKKI.  Teema liittyy Suomessa olevaan "kampanjaan" Koko Suomi leikkii". Leikin merkiityksestä kertoi lelututkija Kati Heljakka, joka on väitellyt tohtoriksi leluista ja leikin merkityksestä. Satakunnan leikkilähettiläs Eeva-Liisa Koskinen oli myös paikalla ketomassa Koko Suomi leikkii -projektista.

Ohessa muutama valokuva leirin tunnelmista. Syksyn ensilumikin satoi parahiksi leirin aikana.

Silokallio_1Silokallio_2Silokallio_3Silokallio_4
Silokallio_6Silokallio_7Silokallio_8Silokallio_9
Silokallio_13Silokallio_5Silokallio_10Silokallio_12


ELOKUU  2014

-   21.8. julistettiin valtakunnallinen koulurauha Tampereella. Yläkoulun tukarit laativat julistustekstin pahville ja se kiinnitettiin ala-aulan seinään kaikkien ihailtavaksi.

-  18.8. itse aidot Duudsonit - Jarppi ja HP - vierailivat Karviassa ja kertoivat uransa vaiheista. Duudsonit haastoivat kaikki oppilaat - niin alakoululaiset kuin Yläkoulunkin oppilaat - kiusaamisen vastaiseen toimintaan. Jokainen luokka sai upean Duudson-julisteen ja oppilaat laittoivat julisteeseen nimmarinsa sen merkiksi, että osallistuvat kiusaamisen vastaiseen toimintaan.

-  6.-7.11. Tukarit osallistuvat Silokallion tukarileirille Ulvilassa. Leirin teemana on LEIKKI (ja leikin merkitys). Leirille osallistuu 9-10 koulua ympäri Satakuntaa.
Duudsonit_1Duudsonit_2Duudsonit_3
Duudsonit_4Duudsonit_5Duudsonit_6
Duudsonit_7Duudsonit_8Duudsonit_9

Tukioppilaat syksyllä 2014
  8 A  Mira Anttila

  8 B  Julia Giers, Severi Halmela, Sanni Niemenmaa, Marder Riga

  9 A  Jesse Hautaluoma, Matias Luodetlahti, Noora Rosenberg

  9 B  Eveliina Liikala, Piia SaloTukari potretissa syksyllä 2014
ELOKUU 2013

Tukaripotretti_2013Julisteteksti

Tukioppilaiden syksy alkoi koulurauhan julistuksella ja oman seinäplakaatin laatimisella.

Ja tietenkin aamunavauksella, jossa kuunneltiin valtakunnallinen koulurauhnjulistus Porista.
ELOKUU 2012


 • Koulurauhan julistus 28.8. Lahdessa. Yläkoulu kuunteli koulurauhna julistuksen Tukarien aamunavauksen jälkeen.
 • Maanantaina 20.8. tukarit olivat mukana 7-luokkalaisten ryhmäyttämisessä. Kuraattori Kati Hietikon johdolla molemmille 7-luokille järjesettiin mukavaa ohjelmaa n. 2,5 tuntia. Mukana haukkui ihana Bella-koira!

Ryhmaytys1Ryhmaytys2
ryhmaytys3Ryhmaytys4


Tukaripotretti_Elokuu_2012

                                          Yläkoulun tukarit elokuussa 2012 lukukauden alkaessa

 Vasemmalta: Roosa Laine, Severi Salonen, Isabella Ruokola, Tuomas Lammintausta, Ella Mahlamäki, Rene Mustakoski, Eveliina Lentovaara ja Roni Peltonen


 • Ma. 20.8.  tukarit mukana uusien 7-luokkalaisten ryhmäytyksessä Sampolassa.
 • Ti. 28.8. valtakunnallinen koulurauhan julistus Lahdessa.- Koulurauhatyön teemana on oppilaiden, opettajien ja vanhempien välisen yhteistyön kehittäminen. Karvian Tukarit  laativat julistustekstistä kopion Yläkoulun seinälle. Koulurauhan julistuksen voi kuunnella Radio Novan kautta klo 9.10.
 • Ke. 29.8. Tukarien aamunavaus,  Eveliina ja Roni


Yläkoulun_tukarit_2012
                              
                                 Karvian Yläkoulun tukioppilaat keväällä 2012

TOUKOKUU 2012


Kyläkoulujen 6-luokkalaiset kävivät tutustumassa Yläkoulun elämänmenoon 15.5. Tukarit järjestivät oppilaille liikuntapainotteisen "toimintatunnin", jossa tutustuttiin toisten koulujen oppilaisiin leikkimielisten tempausten avulla.


6-luokkalaisten_tutustumispaiva16-luokkalaisten_tutustumispaiva2
6-luokkalaisten_ tutustumispaiva36-luokkalaisten_tutustumispaiva4
        

HUHTIKUU 2012

 • Yläkoulun tukarit vahvistuivat alkuvuodesta neljällä uudella 7-luokkalaisista valitulla tukioppilaalla, kun 7 A:lta mukaan tulivat Roosa Laine, Tuomas Lammintausta ja Roni Peltonen. 7 B:ltä valittiin Rene Mustakoski. 
 • Ke. 4.4.  7-luokan Tukarit lähtevät  koulutustapahtumaan Siikaisiin. Siikaisten tukioppilaat ovat kutsuneet honkajokiset ja karvialaiset  tukarit kylään. Odotamme innolla yhteistapaamista!

HELMIKUU 2012

 • 29.2.  Tukarit järjestivät  jo perinteeksi muodostuneen lumenveistokisan Yläkoulun pihalla. Porukka oli jaettu sekaryhmiin, joita oli kahdeksan kappaletta. Veistoaikaa oli kaksi tuntia. Koulun keittolan väki osallistui muonitukseen: nuotiotulilla voi paistaa makkaraa ja juoda kuumaa mehua. 
 • Katso Kuvagallerian kuvat !

MARRASKUU 2011
14.11.2011

Karvian tukioppilaat osallistuivat 10.-11.11.2011 Eurajoella järjestetylle MLL:n tukioppilasleirille. Leirillä olivat mukana tukarit Honkajoelta, Noormarkusta ja Eurajoelta. Aikaisempina vuosina on ollut tapana järjestää yksi suuri koulutusleiri Kullaan Silokalliolla. Nyt kokeiltiin useampaa leiriä pienemmällä osallistujamäärällä. Syksyn mittaan leirejä oli peräti kolme kappaletta: syyskussa, lokakuussa ja marraskuussa. Kova järjestelyurakka Mannerheimin Lastensuojeluliiton ohjaajille Tia Rosnellille ja Eeva-Liisa Koskiselle, jotka toimivat leirien vetäjinä ja organisaattoreina.

Syksyn leirien teemoja olivat:
 • Lapsen oikeudet
 • Monikulttuurisuus
 • Unicefin toiminta
Maittavan päivällisen jälkeen tukarit ryhmäytyivät syntymäajan mukaan neljään eri porukkaan.
 • Draamapisteessä oppilaat pääsivät näyttämään näyttelijän taitojaan pienimuotoisissa esitykasissä.
 • Afrikkalaisessa rumpuryhmässä ohjaajat Sudanista ja Nigeriasta kertoivat rummun merkityksestä afrikkalaisessa musiikkiperinteessä. Ja tukarit pääsivät kokeilemaan muutamia rytmejä ihan aidoilla afrikkalaisrummuilla.
 • Tanssipisteessä laitettiin jalalla koreasti Gambiasta kotoisin olevan sympaattisen nuoren miehen opastuksella.
 • "Kuvakorttipisteessä" mietittiin mitä pitäisi ottaa mukaan avaruuden uuteen siirtokuntaan.
Perjantaina 11.11. oli vuorossa ulkotoimintapisteitä. Tukioppilaat harjoittelivat nuorallakävelyä, lankulla tapahtuvaa toisen tukarin ohitusta, veden siirtämistä ämpäristä toiseen pareittain jalat toisiinsa sidottuina ja sokkona kulkemista polulla yhden näkevän tukarin johdolla.